Tamara Stockholm

Hej! Jag heter Tamara,jag skriver om aallt mellan himmel och jord

Trump och USA utrikes politik

Publicerad 2017-07-16 03:38:00 i Allmänt,

Först vill jag säga att jag brukar skriva i min blogg då jag är arg på något som har hänt som berör mig och många andra därför såg jag att jag gör massa stavfel så sorry hehe.

Hela dagarna folk kallar Donald Trump för galen man,diktatur,rasist,kvinnohatare , hitler nr 2 med mera!.
De kritiserar honom dag och natt i sociala medier .
När jag var liten då var George Bush pappa som var president i USA. När diktator Saddam Husein invaderade Kwait då lovade USA att slå till irakisk armé och försvaga armén. Då folk i norra Irak (kurder) och södra irak (shiea muslimer) tyckte att det var perfekt tillfälle att göra uppror och befrias från Sadamas makt. De bad också USA om hjälp !,hjälp oss att bli av med Sadams makt precis som de hjälpte Kwait att bli fria. Men när USA var klar med att göra massa flygbaser i mellanöstern så var de klara och de vände ryggen om irakiska folket!. Resultat blev tusentals döda kurder och shiea muslimer av Saddam Husseins armé. Minns också folk gick om kring och började hoppas att USA ska ändra sin utrikes politik när Bill Clinton kommer till makten , sen när George Bush jr kommer till makten ,nej nej Obama kommer att ändra på allt ..... och så har folk i många länder gått runt och hoppats på att USA gör ändringar i sin utrikes politik tex stoppar Turkiet att sluta hålla på "med det de håller på med " störta Asad i Syrien... eller att börja kritisera Saudiarabien när det gäller mänskliga rättigheter men nej ingenting händer ! eller jo Trump besökte Saudiarabien och dansade saudisk dans med saudiska prinsen bättre ån de andra presidenter i USA.
Personligen har jag slutat hoppas för länge sen när det gäller USA utrikes politik och svensk invandra politik!! hopplös tyvärr.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela